2 januari 2017

Happy new year, happy roadtrip

Opeens is het dan zover. Onze roadtrip is begonnen!
We rijden nu in een ijzig en koud Frankrijk, op de E19 bij Lille. Nog 270 km en dan zijn we in Fontainebleau. De bomen langs de weg zijn wit, de eerste korte file hebben we gehad en er is een waarschuwing voor ijzel. Het lijkt wel of we op wintersportvakantie gaan…

Vrijdagavond (30 december) was voorlopig de laatste avond in ons huis; nog 1x genieten van een luxe warme douche en ons eigen lekkere bed. Zaterdagochtend vertrokken we definitief van huis. Het was nog even stressen om de laatste klusjes gedaan te krijgen en de allerlaatste spullen in de camper te proppen, maar het is gelukt. Alles is mee, de must haves, de nice to haves en zelfs de good to haves. En we hebben zelfs nog wat ruimte over. 


Afscheid nemen van ons huis was een beetje raar. Een laatste rondje door het huis lopen om te zien of niets is achtergebleven dat mee moest, lampen uit, verwarming laag… Het klonk een beetje hol en het voelde al niet meer helemaal als óns huis. Alle persoonlijke spullen ingepakt, de kasten leeg. Het komende jaar zullen we af en toe een paar weken thuis zijn, maar dan voelt het natuurlijk toch anders.
Wat een gek gevoel, maar ook fijn, opwindend en spannend. Deur op slot draaien, nog een kort praatje met de buren en instappen maar… Een laatste rondje over het Heelkruid en luid toeterend zijn we vertrokken. Yes!!!!













Vannacht hebben we voor het eerst in de camper geslapen, bij vrienden in Hilversum voor de deur, na een heerlijke oudejaarsdag. Overdag genieten van een welverdiend dagje welness, even relaxen na al het geregel van de laatste dagen. En ’s avonds oud en nieuw vieren met Patrick & Marleen en Frank & Irene. Na een supergezellige avond, lekkere hapjes en drankjes, aftellen naar het nieuwe jaar, champagne en vuurwerk maakten we ons op voor de allereerste nacht van onze roadtrip. Het was flink koud, de thermometer in de camper gaf -1ºC aan, brr. Onder het winterdekbed en een paar dekens en mét twee warme kruiken was het prima te doen. Heel bijzonder om in de camper in slaap te vallen met het geluid van vuurwerk op de achtergrond.

Inmiddels zijn we aangekomen op de camperplaats in Milly-la-Fôret, nabij Fontainebleau (F). We hadden een vlotte reis, met uitzondering van een half uur file voor de péage. In de rij staan om te betalen, fijn!  Rond Parijs werd het steeds kouder en witter. Er lag zelfs sneeuw en er reden strooiwagens rond. Mmm… hier hadden we niet helemaal op gerekend toen we het plan maakten om onze roadtrip te beginnen in Bleau. We hadden gehoopt op een zonnetje en een graad of 10 overdag. Het goede nieuws is dat we morgen lekker kunnen uitslapen. Als we morgen al kunnen klimmen, zal dat zeker pas in de middag zijn… 

Aan douchen hoeven we ook even niet te denken. Niet alleen is het nu veel te koud om buiten te douchen, de watertank is ook leeg. Haha, mijn schatje was vergeten om vóór het vullen een knopje in te drukken, waardoor al het water net zo hard weer uit de tank is gelopen. En dan kan je wel leuk op een camperplaats staan met watervoorziening, daar heb je helemaal niets aan als het water is afgesloten vanwege de kou…  Ach, we hebben nog wat water in een jerrycan waar we even mee vooruit kunnen. De rest lossen we morgen wel op. 

Het avontuur is begonnen!
Stephanie 

(geschreven op 1 januari 2017)

4 opmerkingen:

  1. Sterkte! Hier was het 23,5 graad binnen. Marleen was weer eens doorgeschoten met de houtkachel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaab, heb je lang geleden zo blij zien kijken ☺️

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaab, zo blij als op de foto heb ik je lang niet gezien ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik ben ook heel blij, het gevoel van vrijheid is echt onbeschrijflijk Vera!!

      Verwijderen