5 januari 2017

H2O

Het boulderen in Bleau werd helaas niks, de temperatuur was onder nul graden, er viel natte sneeuw en het was erg mistig. 

De missie van 2 januari was “op zoek naar water” omdat de watertank was leeggelopen. Onze eerste ingeving was een benzinepomp. Bij de eerste benzinepomp was AL het water afgesloten i.v.m. flinke vorst. De overige benzinepompen konden ons ook niet helpen. Bij een andere pomp mochten we een jerrycan vullen in een fonteintje in het toilet. Maar helaas, de jerrycan paste niet onder het kraantje, grrrrrr.

Inmiddels reden we al 2 uur rond op zoek naar water. Toen kwamen we langs een wasbox met hogedrukreinigers. Wij rondkijken maar we twijfelden of er geen zeep in het water zou zitten, dus ook geen goed idee. Toen had Steef een briljant idee: een brandweerkazerne; daar hebben ze ALTIJD water en die mannen helpen graag zielige oude vrouwtjes. En ja hoor, binnen 30 minuten reden we langs de plaatselijke brandweer, hoe bestaat het! We werden op de straat voor de kazerne tegengehouden, de kazerne was wegens een afscheidsceremonie gesloten. Bad luck? Na weer een tijdje rondrijden kwamen we langs een aggenebbes garagebedrijfje. Ik zei “hier stoppen we”, Steef vroeg op haar beste Frans of we 120 liter water mochten vullen. En ja hoor dat mocht, echt super fijn! In ruil voor 120 liter water hebben we de lieve meneer een flesje Leffe gegeven.

De dag erop zouden we richting de Franse kust (Bretagne) rijden. De dag begon weer ijzig koud met flinke vorst en mist. Na wat wikken en wegen werd het doel Mimizan (Franse kust), want we wilden nog graag langs het strand wandelen. Onze grootste uitdaging dit jaar is zo weinig mogelijk geld uitgeven, dus we reden de toeristische route zonder tol. De dikke mistplukken zoefden langs de camper. Het was een sombere dag, een goed besluit om Bretagne over te slaan en door te rijden naar het zuiden van Frankrijk. Rond drie uur in de middag zagen we de lucht voor ons iets lichter worden en een kwartier later zagen we voor het eerst sinds dagen een heel klein stukje blauwe lucht. Wij werden helemaal blij en gingen meezingen met Destination Unknown van Alex Gaudino (heel toepasselijk). Binnen een uur was de hemel strakblauw en was het prachtig weer. Inmiddels hadden we ons reisdoel gewijzigd in Bordeaux. Bij de McDonalds (gratis wifi) hadden we gegoogeld of er een boulderhal was. En ja hoor, om achter uur ’s avonds waren wij bij Blockout in Bordeaux. Een erg leuke boulderhal met mooie routes. Aan het eind van de avond hebben we een lekkere warme douche genomen (de eerste sinds ons vertrek op 1 januari).

We hebben geslapen op (weer) een gratis camperplaats in Canejan, vlakbij Bordeaux. Volgens de camperplaatsengids zou deze voorziening het hele jaar open zijn. Ter plekke aangekomen was de parkeerplaats voorzien van een hoogtebeperking (tot 2.00 meter). Onze camper is 2.65m hoog, lekker dan. Het was een kraakheldere nacht met duizenden sterren, zeker -5ºc. De volgende ochtend deed de kraan in de camper het niet. De watertank (100 liter) was weer leeggelopen…… 

Vrouwen en techniek, hoe zit dat nou met die vorstbeveiliging? Lag het dus toch niet aan dat ene knopje? Nou ja, een geluk bij een ongeluk, we stonden naast een kraantje dat ze vergeten hadden af te sluiten. Met twee jerrycans van 10 liter hebben we de watertank gevuld. Tijdens het ontbijt ging vervolgens de verwarming uit (en het was echt heel erg koud!!), shit de gasfles was leeg, pfff ook dat nog. Snel de gasfles wisselen in de vrieskou en weer over tot de orde van de dag. 

En omdat al het goede in drieën komt: onze camper lekt weer olie. Afgelopen 1,5 jaar hebben we al twee keer een nieuwe karterpan erin laten zetten. Onbegrijpelijk dat deze nu weer lekt. Dus van de week maar langs een garage, wordt vervolgd…..

De route ging verder van Bordeaux naar San Sebastian (voor een ultrakorte strandwandeling) en langs Bilbao, met als einddoel Oviedo in Spanje. En gelukkig, het is hier al merkbaar warmer, daar zijn we blij mee!! Als alles volgens planning loopt, wordt donderdag 5 januari onze eerste klimdag. We kunnen niet wachten…. 



Gaby
(geschreven op 4 januari 2017, Oviedo, Spanje)



5 opmerkingen:

  1. Hi S&G, Waterlek, olielek en gaslek (nee toch?) en duizend adviezen ploppen op, maar zulke verstandige vrouwen, die hun eigen weg op zijn gegaan, hebben helemaal geen advies nodig alleen maar een gaspendaal: recht voorruit naar het geluk in het leven.
    Groet Halbert
    ps Ook als je geen reactie van ons leest, weet dat we jullie 365RT met plezier volgen:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een verhaal meiden, succes en laten de kleine tegenslagen je niet uit het veld slaan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook wij lezen en genieten mee zonder altijd een reactie te posten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. "Wij" als in Pat en Marleen...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha er komt nog meer tegenslag in ons volgende blog...... laten we hopen dat we dan alles gehad hebben voor de rest van het jaar. Blijven lachen en gewoon negeren, haha.

    BeantwoordenVerwijderen