13 november 2016

Nog 7 weken ....

Hoe spannend is dat? Nog 7 weken voor vertrek en nog 5 weken werken. Het is best druk om alles te regelen. De laatste maanden proberen we nog zoveel mogelijk vrienden en familie te zien, dat is natuurlijk erg gezellig en fijn!!

Afgelopen twee weken is er weer veel gebeurd en geregeld door ons beiden.
Steef en ik hebben afgelopen week officieel ons ontslag ingediend, dat is toch wel een hoogtepunt (?) in de voorbereiding. Een hoogtepunt in de zin van opwinding op een schaal van 1-10, zeker een 9!! Want nu kunnen we nu niet meer terug, het zijn gevoelens van opwinding maar ook van onzekerheid. De komende weken afscheid nemen van al mijn fijne klanten, projecten afronden en alle werk overdragen.

Verder moest ik deze week naar de GGD voor mijn eerste set vaccinaties. Over een maand nog een keertje terug voor de hervaccinatie van de zgn. tekenencefalitis. Steef is al klaar met alle prikken.

Er moest nog het een en ander aan de camper geklust worden. Tijdens het wildkamperen moet je natuurlijk ook wel eens een douche kunnen nemen. Daar gebruiken we onze douchekop voor die in het wastafeltje hangt in onze mini-badkamer. Die trekken we via het raam naar buiten. Maar hoe bevestig je een douchekop aan de buitenkant van de camper? Nou, daar had onze vriend Patrick (beter bekend als hobby Bob) wel een oplossing voor. Hij heeft met houten latjes een constructie gemaakt, waardoor wij de douche kunnen ophangen aan het klapraam van de badkamer.

Nu kunnen we dus handsfree douchen, echt een geweldige oplossing. Daar gaan we veel plezier van hebben.

Verder heeft Patrick in de camper ook een gasdetector aangesloten op de 12 volt (met een “James Bond schakelaar”, vraag mij niet waarom, maar zo noemt Steef het). Zelf hebben we nog wat plankjes in de camper gemaakt, om bepaalde opbergvakken overzichtelijk te maken.
Nog even een illegaal klusje gedaan (alweer?), bij een benzinepomp de gasfles gevuld met LPG, lekker goedkoop. We nemen 2 grote gasflessen van 11 kilo mee met gas (deze gebruiken we voor de boiler (douchen), verwarming, koelkast en koken). Deze zaken zullen ons het komend jaar veel comfort opleveren.

Gaby

2 opmerkingen: