9 oktober 2016

Tegenvaller

Onze grootste vriend tijdens onze reizen volgend jaar is de buscamper. De bus is straks niet alleen ons vervoermiddel maar ook ons huis, ons veilige stekkie. Vrij cruciaal dus, dat alles tiptop in orde is. Om die reden hadden we al een afspraak gemaakt bij de garage, voor een kleine beurt en een paar reparaties.

Tijdens een van onze laatste trips had Gaby het klepje van de tankdop eraf gelopen (schat, hij kan dus alleen naar rechts open, niet naar links!). Het klepje zat sindsdien met Duct tape aan de camper vastgeplakt. Verder was het rubber van de schuifdeur nodig aan vervanging toe, we konden gewoon naar buiten kijken. Zo wilden we toch geen jaar rond blijven rijden…

Behalve deze twee reparaties verwachtten we nu niets bijzonders. Het afgelopen jaar hadden we al de nodige reparaties en onderhoud gehad, dus wat kon er mis zijn? Een paar filters vervangen, olie en remvloeistof verversen en ons bussie zou er weer klaar voor zijn.

De combinatie garage en camper is meestal geen goed nieuws voor onze spaarrekening. Zelfs een kleine beurt valt altijd tegen. Dit keer moest er wat meer gebeuren, dus we waren erop voorbereid dat het ons flink geld zou kosten.

Een week geleden gaven we goede vrienden een ‘rondleiding’ in de camper. Normaal gesproken zijn we dan zo klaar, met zijn vieren kan je nauwelijks bewegen in de bus. Maar omdat er een hoosbui losbarstte, bleven we even hangen. Opeens zag ik een druppel. En nog een. En nog een… Nee he! Aan de bovenkant van de schuifdeur kwam het water in stroompjes naar beneden, pfff. De noodzaak van een nieuw rubber werd snel duidelijk.
Gelukkig hadden we dit probleem snel opgelost door gewoon de luifel uit te draaien. Alles bleef nu netjes droog. Nu maar hopen dat het de rest van de week niet meer zou regenen tot de camper naar de garage moest.

Maar toen riep Gaby ‘ik zie nog een natte plek’. En ja hoor, boven de bijrijdersstoel was het ook nat. Precies op de plek waar we jaren geleden al een flinke lekkage hadden. Een beschadiging op het dak was daar de oorzaak van. Waarschijnlijk was de kit waarmee dat lek was gedicht helemaal uitgedroogd. Een extra klusje voor de garage dus…..

Afgelopen vrijdag was het dan zover. Garage-dag.
Gaby had de camper naar de Citroen dealer gebracht. Een paar uur later werden we al gebeld met een opgave van de kosten en ze zouden ’s middags nog een keer bellen als de camper klaar was. Van de prijsopgave werden we niet heel vrolijk. Maar ja, het moest gebeuren. Toen later op de middag de telefoon ging dacht ik dat we de camper op konden halen. ‘Goedemiddag, met Michel van de garage….. ik heb helaas geen goed nieuws….’ Nee Michel! Dat is NIET wat we willen horen!

Nooit geweten dat onze camper een brandstoffilterhuis heeft. Nu wel... En daar zat dus een scheur in. Lekker dan. ‘Hoe ernstig is dat?’ ‘Nou, dat veroorzaakt een brandstoflekkage’….Oh oké, nou laten we die maar vervangen dan.

Nee, camper en garage is geen goede combinatie. Het blijft een Franse bus.

Gelukkig zijn we de laatste tijd heel goed geworden in Omdenken. Het kan maar beter nu gebeuren, dan volgend jaar!


Stephanie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten